прапор Украiни герб Украiни
Куньєвський Навчально-виховний комплекс
герб Куньєвський НВК  прапор Куньєвський НВК

Гідні бути українцями

«Гідні бути українцями» – під таким девізом пройшов захід у Куньєвському НВК, перша частина якого була присвячена героям Небесної Сотні. Під керівництвом Несущенко С.І. члени гуртка «Виготовлення сувенірів» зробили і прикріпили сто журавликів на карті України в пам’ять про тих, хто загинув на Майдані Незалежності Києва у лютому 2014 року. Вчителі початкових класів Руденко В.Ю. і Дубчак Н.Ю.  підготували зі своїми учнями танець «Я люблю Україну». Субота С.М. займалась музичним супроводом.  Урок-реквієм показав, що безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

Друга частина –  конкурсні змагання. Діти показали свої знання з мистецтва, культури, звичаїв та традицій рідного народу і довели, що гідні називатися українцями. Учениці 8 класу Балега Діана, Олізаренко Вікторія та Олізаренко Анастасія вибороли перемогу у хлопців 9 класу.

Такі заходи розвивають почуття національної самосвідомості, гідності та громадянської активності, виховують повагу до української культури та почуття гордості за свою Батьківщину.