прапор Украiни герб Украiни
Куньєвський Навчально-виховний комплекс
герб Куньєвський НВК  прапор Куньєвський НВК

Шевченківські дні

Тарас Шевченко.  Його ім’я стало символом України. Його називають провісником  нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь.

У рамках Шевченківських днів серед учнів початкових класів пройшов конкурс виразного читання «Вінок Кобзареві» та виставка малюнків «Моя Україна у творах Т.Г. Шевченка». Всі старалися та показали неабиякі артистичні та художні здібності.

Учні середніх класів здійснили відеоекскурсію до Національного музею Тараса Шевченка (Київ), де зберігається більшість його картин і малюнків.

Вчитель Мовчан Г.М. провела тематичний урок для учнів 8-10 класів “Доки сонце з неба світить, нам Тараса не забуть!”. Дівчата старших класів перенеслися подумки у давню епоху та пройшли онлайн-тест «Хто ви із красунь Тараса Шевченка?», а хлопці взяли участь у флешмобі «Зачитай реп на будь-який вірш Тараса Шевченка». У коридорі учні зробили власну галерею за мотивами картин Шевченка-художника.

Сільський бібліотекар Євпатова Т.Т. провела усний журнал «Поговоримо, Тарасе, крізь віки» та вікторину «Юні шевченкознавці».

Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.